Het geheugen van de vakbeweging

  • 18/02/2019

Peerke Donders, arbeidersjongen, apostel der melaatsen

In heel katholiek Nederland en Suriname geldt Peerke Donders als een voorbeeld van onbaatzuchtige en liefdevolle inzet voor de medemens. Zijn naam is verbonden met naastenliefde en sociale rechtvaardigheid. Hij is een bron van inspiratie. Harry Peer bezocht in Suriname plaatsen waar hij heeft gewerkt.

Lees meer
  • 26/05/2018

Leen van Dijke – Districtsbestuurder, het mooiste beroep dat er is

Leen van Dijke (Tholen, 3 mei 1945), een rustige wat brommende prater, stevig van postuur, is een man van de werkvloer die opgeklommen is tot districtbestuurder. Een gezichtsbepalend figuur in de vakbeweging in Amsterdam. Op 20 mei 2018 is hij, 73 jaar oud, in zijn woonplaats Hoofddorp overleden.

Lees meer
  • 20/06/2017

‘Het duwbootje van het grote getal geeft extra power’

Wytse Douma (75) gooit die oude wijsheid nog maar eens op tafel om aan te geven hoe content hij is met de ongedeelde FNV die op 1 januari 2015 tot stand is gekomen. ‘Daar ben ik altijd groot voorstander van geweest’, zegt hij. ‘Als de geschiedenis ons íets heeft geleerd is het wel dit: als je verdeeld bent, ben je meer tegen elkaar aan het schreeuwen dan dat je een vuist maakt tegen je tegenstander.’

Lees meer
  • 28/03/2017

Hou Domela Nieuwenhuis in Heerenveen!

Het Museum Heerenveen wordt met sluiting bedreigd. Dat betekent dan ook sluiting van het Ferdinand Domela Nieuwenhuis Museum. Het gevolg hiervan zal zijn dat de collectie van het Domela Nieuwenhuis Museum uit Friesland gaat verdwijnen. VHV steunt het protest tegen de sluiting.

Lees meer
  • 19/07/2016

Arnold van Dam – Aansluiting en draagvlak zoeken voor ontwikkelingssamenwerking

Arnold van Dam (CNV) Aansluiting en draagvlak zoeken voor ontwikkelingssamenwerking   Arnold van Dam (1944) was 15 jaar toen hij...

Lees meer