Eind 2018 is er een stripboekje verschenen onder de titel Eerlijk zullen we alles delen. Het eerste stripverhaal gaat over geschiedenis, over arbeiders rond 1900, de lange werkdagen en het ontstaan van de vakbeweging. Met Henri Polak in de hoofdrol. Floor van Gelder licht de bijzondere uitgave toe.
Wie Amsterdam op een minder gebruikelijke manier wil bekijken kan wandelingen maken langs de vele beeldhouwwerken van Hildo Krop. De teller voor beelden, sculpturen en monumenten die hij als stadsbeeldhouwer heeft gehakt staat pas stil boven de honderd. Zij maken van de stad een openluchtmuseum. Dik Nas is de gids…
22 november 2018. Een goedgevulde zaal. Voor een onderwerp dat niet elke dag op de vakbondsagenda staat: ‘Spanning tussen Kerk en Vakbeweging’. Bijeenkomst georganiseerd door VHV-werkgroep Twente. Met prominente sprekers: Agnes Jongerius, kardinaal Wim Eijk, Piet Hazenbosch en Hub Crijns. Jan Verhagen doet verslag.
Er is in de jaren zeventig, tachtig een grote maatschappelijke aandacht voor de vakbeweging en haar geschiedenis. Er wordt gedroomd van een vakbondsmuseum. Tijdens de VHV Vriendenbijeenkomst van 3 november 2018 vertelt medeoprichter Louis Groen over het ontstaan van de VHV.
Leida van Groenestein was van 1955-1959 diocesaan leidster van de Vrouwelijke Katholieke Arbeiders Jeugd (VKAJ) in het bisdom Haarlem. Daar hield zij zich bezig met de emancipatie en de arbeidsomstandigheden van jonge werkende vrouwen, in een periode waarin er veel moest worden gedaan voor hun zelfbewustzijn. En waarin de wereld om hen heen, nog moest beseffen dat ze er waren. Els Brouns en Tineke van der Kraan spraken met haar.